Pasta do przygotowania tajskiego czerwonego curry Kaang Daeng marki Asian Home Gourmet 50 g. Kraj pochodzenia Tajlandia.
Bogaty, pikantny i owocowy smak curry - to właśnie zapewnia ta pasta curry od Asian Home Gourmet. Tajskie czerwone curry to jedno z najpopularniejszych tajskich dań. Zagęszczona czosnkiem i szalotką do bogatej, aromatycznej konsystencji, ta ognista czerwona przyprawa wydobywa popularny smak curry z pieprzem cayenne, soczyście zaostrzony subtelnym dodatkiem trawy cytrynowej, ananasa i sosu rybnego. Zmieszana z mlekiem kokosowym w celu stworzenia kremowego, uniwersalnego sosu, ta saszetka zapewnia łatwy dostęp do prawdziwie podnoszącego na duchu tajskiego curry.
Kaang Daeng, jak nazywa się tajskie czerwone curry, jest najpopularniejszym tajskim curry. Może być przyrządzane z kurczakiem, wołowiną, a nawet kaczką. Dla nieco bardziej odważnych: spróbuj dodać ananasa lub liczi, aby uzyskać inny smak.
https://www.recipetineats.com/thai-red-curry-with-chicken/