Menu

Sezam, tahini

Pasta sezamowa, znana również jako tahini, to pyszna pasta z prażonych nasion sezamu. Tahini jest popularnym składnikiem kuchni arabskiej i śródziemnomorskiej, ale staje się również coraz bardziej popularna w wielu innych kuchniach na całym świecie.

Produkcja tahini rozpoczyna się od prażenia nasion sezamu, co nadaje im bogaty orzechowy smak. Nasiona są następnie mielone na pastę, a do smaku można dodać inne składniki, takie jak olej, sól lub inne przyprawy.

Tahini jest bardzo pożywnym pokarmem, bogatym w białko, zdrowe tłuszcze, witaminy i minerały, takie jak wapń, żelazo i magnez. Jest stosowany jako składnik wielu przepisów, takich jak hummus, falafele, sosy, dressingi itp. Tahini jest również popularna jako nadzienie do wypieków lub jako składnik koktajli i napojów białkowych.

5 pozycje

Parametry
Cena

Producent

Proszę wyszukać tekst

Filtruj wyniki wyszukiwania według pełnego tekstu

Zaloguj się

Zapomniane hasło

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Państwa wizytę na tej stronie, analizować jej wydajność i gromadzić dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażają Państwo zgodę na takie przetwarzanie. Szczegółowe informacje można znaleźć poniżej lub zmienić swoje preferencje.

Oświadczenie o ochronie prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zaloguj się

Zapomniane hasło

Produkt został dodany do koszyka
Kontynuować zakupy Zamówienie