Delikatnie przyprawiona pasta do przygotowania indonezyjskiego makaronu Mee Goreng Asian Home Gourmet 50 g. Kraj pochodzenia Tajlandia.
Mee goreng to smażone danie z indonezyjskiego makaronu pszennego. Tradycyjnie makaron jest aromatyzowany pastą chili lub pastą ziołową z czerwonego chili. Składniki takie jak suszone krewetki, pieprz cayenne, sos sojowy i szalotka tworzą niepowtarzalny indyjski smak. Pasty Asian Home Gourmet Indonesian Mee Goreng można używać z dowolnymi świeżymi składnikami, takimi jak mięso, warzywa lub owoce morza. Wariacje. Pasty przyprawowe Asian Home Gourmet nie zawierają wzmacniaczy smaku ani sztucznych barwników i konserwantów.
Indonezyjska pasta Mee Goreng (3 porcje): Składniki: 1 opakowanie indonezyjskiej pasty Mee Goreng 3 łyżki oleju roślinnego 1 duża cebula, pokrojona w plastry 250 g owoców morza 150 g suszonego makaronu jajecznego lub makaronu Hokkien 2 pomidory, pokrojone w ćwiartki 1-2 jajka (ubite) sałata do dekoracji
Instrukcje gotowania: 1. Rozgrzać olej w nieprzywierającym woku lub patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i owoce morza, smażyć przez 2 minuty. 2. Dodać makaron i pastę Mee Goreng. Smażyć mieszając przez 2 minuty.
Wyciśnij masę na jedną stronę woka 3. Dodaj jajko i smaż omlet przez około 1 minutę, a następnie wymieszaj z makaronem. Dodać pomidory i smażyć przez kolejną minutę.
Wskazówka kulinarna: Zamiast owoców morza można użyć mielonego kurczaka, jagnięciny lub wołowiny. Zamiast makaronu jajecznego lub makaronu Hokkien można użyć suszonego makaronu ryżowego.
7,50 zł
6,25 zł bez VAT