Suszone wodorosty Kombu 56 g. Kraj pochodzenia Korea Południowa.
Kombu składa się z twardych liści (dorastających do 5-10 metrów długości), które po wysuszeniu mają ciemnozielony kolor. Czasami są one pokryte białym, naturalnym proszkiem. Wynika to z zawartości kwasu glutaminowego, który sprawia, że rośliny strączkowe gotowane z Kombu są bardziej strawne i szybsze w gotowaniu. Algi, które w rzeczywistości są czymś w rodzaju warzyw morskich, zawierają 10-20 procent więcej minerałów niż zwykłe warzywa. Pomimo wysokiej zdolności wchłaniania minerałów, wodorosty nie absorbują szkodliwych substancji z wody morskiej. Podawaj wodorosty w małych ilościach, ale regularnie. Są one używane raczej jako przyprawa podczas gotowania roślin strączkowych lub dodawane do zup lub dań warzywnych w celu wzmocnienia smaku.
12,52 zł
10,43 zł bez VAT