Wodorosty z gatunku kombu, znane również jako "kombu", są bardzo popularne w kuchni japońskiej. Używa się ich do przygotowywania różnego rodzaju zup, zwłaszcza Dashi, która jest podstawowym składnikiem wielu japońskich potraw.
Opakowanie wodorostów kombu o wadze 113,4 g jest dość powszechnym rozmiarem i może być wykorzystane do przygotowania wielu porcji Dashi, który jest tradycyjnym japońskim bulionem rybnym. Przed przygotowaniem Dashi, kombu jest zwykle płukane, moczone w zimnej wodzie, a następnie podgrzewane, ale nie gotowane, aby uwolnić jego smak i aromat. Następnie można je wykorzystać do przygotowania zup, sosów i innych potraw.
Wodorosty Kombu są nie tylko smaczne, ale także zdrowe, ponieważ zawierają wiele minerałów i innych składników odżywczych, które przyczyniają się do ogólnego stanu zdrowia. Jest to również doskonały sposób na dodanie morskiego smaku i innych zdrowych składników do posiłków.
30,52 zł
25,43 zł bez VAT