Omakaronie udon W Azji makaron jest podstawą każdej kuchni i występuje w wielu odmianach. Podawane są zarówno na gorąco w zupach, jak i schłodzone z sosem sojowym. Wytwarzane są z różnych składników: pszenicy, ryżu, gryki. Makaron udon to jeden z podstawowych rodzajów makaronu. Jedzone w zupie, z tempurą, są główną atrakcją dań przygotowywanych na stole.
Historia Chociaż makaron jest obecnie istotną częścią kuchni azjatyckiej, w rzeczywistości jest to chiński wynalazek. Wkrótce jednak zostały udomowione w Azji i są przygotowywane na wiele sposobów i w wielu odmianach lokalnych specjałów.
Ciekawostka: Makaron o długości do metra jest popularny w Nowy Rok, symbolizując długowieczność. Udon to danie bardzo często spożywane na lunch. Na przykład w Japonii towarzyszy mu głośne popijanie, dzięki czemu makaron może być spożywany naprawdę gorący. Udon jest sprzedawany w pasażach wokół dworców kolejowych, a także w restauracjach, które serwują szybkie przekąski podczas przerwy na lunch. Jest to również ulubiony nocny posiłek flamandów wracających z pubów. W rzeczywistości jest to obfita zupa z mięsem i warzywami, w której umieszcza się makaron.
Zastosowanie Makaron udon ma 3 mm szerokości i biały kolor. Wytwarza się go poprzez zagniatanie mąki, wody i soli. Stosowane są głównie w zupach i mogą być spożywane na ciepło lub zimno, samodzielnie lub jako dodatek. Kluski gotuje się w dużej ilości wody, a po ugotowaniu przepłukuje lodowatą wodą.
Składniki Mąka pszenna, sól.
Zawiera alergeny: gluten.
16,60 zł
13,84 zł bez VAT