Profesjonalna patelnia do smażenia w restauracjach i w domu. Używaj jej wszędzie tam, gdzie wymagane jest profesjonalne gotowanie, jest to najlepsza patelnia do tamagoyaki.
Patelnia jest wykonana z miedzi, dzięki czemu równomiernie przenosi ciepło na jajka, ułatwiając gotowanie. Patelnia została wyprodukowana w Japonii, co powinno oznaczać, że jest to produkt wysokiej jakości.
Zastosowanie
Patelnia jest przeznaczona do przygotowywania omletu jajecznego (tamago yaki), który można następnie zwinąć w maki sushi lub użyć do nigiri sushi. Aby przygotować omlet jajeczny, wbij 3 jajka do miski i dodaj odrobinę cukru oraz szczyptę soli. Można również dodać 20 ml bulionu dashi, 1 łyżeczkę wina ryżowego mirin, 1/2 łyżeczki sake i kilka kropli sosu sojowego. Lekko wymieszaj masę jajeczną, aby połączyć składniki. Należy uważać, aby nie ubić masy jajecznej do uzyskania piany. Następnie wstawić mieszaninę jajek do lodówki na 2 godziny. Rozgrzej patelnię, którą wcześniej lekko posmarowałeś olejem roślinnym do smażenia, i wlej 1/4 mieszanki jajecznej na patelnię. Gdy masa zastygnie, złożyć ją na trzy części i lekko unieść, ponownie lekko posmarować patelnię olejem i wlać kolejną 1/4 masy jajecznej i powtórzyć proces. Przy trzecim i czwartym powtórzeniu, złóż omlet na pół. Gotowy omlet uformować w zgrabny kształt, wyłożyć na talerz i pozostawić do ostygnięcia.
Uwaga: Patelni nie zaleca się myć w zmywarce. Po użyciu wystarczy opłukać patelnię wodą i wytrzeć do sucha.
Co zawiera produkt Zamawiając ten produkt, otrzymasz miedzianą patelnię Profi o wymiarach 18 cm x 18 cm x h3,5 cm oraz drewnianą pokrywę.
Parametry Materiał: miedziana powierzchnia, drewniany uchwyt i drewniana pokrywa. Rozmiar: 18 cm x 18 cm. Zastosowanie:
Do przyrządzania omletu jajecznego (tamago yaki) Kraj pochodzenia: Japonia Sposób pielęgnacji patelni: Umyć patelnię, wysuszyć do sucha i natrzeć cienką warstwą oleju roślinnego.
301,68 zł
251,40 zł bez VAT