Japoński majonez Kenko. W praktycznym miękkim opakowaniu z pokrywką. 67 % tłuszczu. Kraj pochodzenia Japonia.
Oryginalny japoński majonez KENKO jest flagowym produktem firmy i jest uwielbiany przez konsumentów w Japonii od 1925 r. Kluczem do jego niezwykle bogatego smaku jest żółtko jaja zamiast całego jajka. Dobrze komponuje się z sałatkami, kanapkami, sushi i nie tylko. Bądź kreatywny i ciesz się wystawnym posiłkiem z majonezem KENKO.
Majonez Kenko stał się sławny na całym świecie. Ten japoński majonez ma delikatniejszą konsystencję niż zwykły majonez. Również jego smak jest nieco pełniejszy i ostrzejszy. Wynika to częściowo z dodatku osadu sake i smaku nasion gorczycy. Majonez Kenko jest doskonały do sushi, ale może być również używany do wielu innych potraw, takich jak japońskie naleśniki (Okonomiyaki) i Karaage (japoński smażony kurczak) lub pikantny majonez sriracha
Dzięki bogatej i kremowej konsystencji stworzonej z żółtek jaj i unikalnej mieszanki octu, ten majonez w stylu umami ma orzeźwiający aromat i pikantną głębię smaku.
28,86 zł
24,05 zł bez VAT