Błyskawiczny makaron ryżowy Wai Wai 200g. Kraj pochodzenia Tajlandia.
Wystarczy zalać gorącą wodą i odstawić na 2-3 minuty. Makaron nadaje się do pieczenia z kurczakiem, zup, jako dodatek lub nadzienie do sajgonek. Makaron ryżowy nadaje się szczególnie do smażenia. W przeciwieństwie do makaronu szklanego, makaron ryżowy nie staje się przezroczysty podczas gotowania. Makaron ryżowy Wai Wai jest bezglutenowy i stanowi świadomy wybór pod względem wartości odżywczych.
Bezglutenowy makaron ryżowy jest źródłem energii, odpowiednim dla osób cierpiących na celiakię i stosujących dietę bezglutenową. Szeroki makaron ryżowy, czasami nazywany makaronem wietnamskim lub makaronem Pho, jest częścią tradycyjnej kuchni azjatyckiej. Nadaje się do zup, ale także jako dodatek do mięsa lub warzyw.
8,82 zł
7,35 zł bez VAT