Masło orzechowe 500g, Kraj pochodzenia Holandia. Nadaje się do przyrządzania sosów lub jako samodzielna pasta do smarowania pieczywa.
Delikatne masło orzechowe PCD to doskonały dodatek do śniadania. Można na przykład posmarować nim tosty lub urozmaicić owsiankę masłem orzechowym. Masło jest bardzo wysokiej jakości, ponieważ zawiera 90% orzeszków ziemnych. Przekonasz się, że będziesz mile zaskoczony przyjemnym orzechowym smakiem i pokochasz to masło.
Orzeszki ziemne (arachidowe) są owocem drzewa arachidowego i są błędnie nazywane orzechami, a są łupiną. Orzeszki ziemne zawierają błonnik białkowy, witaminę E, B, minerały (wapń, żelazo, potas, sód, mangan, miedź, cynk, selen), przeciwutleniacze, kwas foliowy, kwasy omega 3 i omega 6.
Orzeszki ziemne nadają się do diet redukcyjnych, wspomagają wzrost mięśni (odpowiednie dla sportowców), wzmacniają pamięć i działają jako profilaktyka niektórych chorób, takich jak cukrzyca. Wykorzystuje się je na przykład do produkcji masła orzechowego lub oleju arachidowego.
Ciastka orzechowe
HERBATNIKI Z MASŁEM ORZECHOWYM
1/4 szklanki mąki orkiszowej lub innej, 50 g masła, 1 szklanka masła orzechowego (zalecamy chrupiące, ale można użyć miękkiego i dodać kawałki orzeszków ziemnych), jajko, 1 szklanka cukru trzcinowego lub syropu z agawy, paczka proszku do pieczenia, kilka kropli ekstraktu waniliowego, szczypta soli.
Procedura: 1.
Rozgrzej piekarnik do 170ºC i wyłóż blachę papierem do pieczenia. 2. W miskach wymieszaj oddzielnie suche (mąka + cukier + proszek do pieczenia + sól) i płynne (miękkie masło + masło orzechowe + jajko + ekstrakt waniliowy) składniki. 3.
Wsypać suchą mieszankę do miski z płynną mieszanką, aby uzyskać sztywne ciasto. 4. Najpierw uformować ciasto w małe kulki, aby umieścić je na blasze do pieczenia i wycisnąć je dłonią lub dnem szklanki. 5. Piec przez 10-15 minut, aż będą złotobrązowe.
Źródło przepisu: https://gymbeam. cz/blog/10-araside-butter-fitness-recipes
23,48 zł
19,57 zł bez VAT