Krem kokosowy Chaokoh 400 ml. Kraj pochodzenia Tajlandia.
Śmietanka kokosowa jest wytwarzana z miąższu kokosa. Ma wysoką zawartość tłuszczu, przyjemny kokosowy smak i aromat. Jest nieodłącznym składnikiem w przygotowywaniu dań kuchni egzotycznej. Można nią zastąpić śmietankę do gotowania, zastępując tłuszcz zwierzęcy zdrowszym tłuszczem roślinnym.
Śmietanka kokosowa jest jednym z produktów spożywczych zawierających wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Jego stosowanie nie tylko przynosi korzyści w postaci witamin i minerałów zawartych w kokosie, ale także korzystnie wpływa na układ krążenia i wzmacnia odporność. W kuchni azjatyckiej jest używana do przygotowywania potraw zamiast oleju stołowego.
Śmietanka ta jest najczęściej używana w kuchni tajskiej do przyprawiania sosów curry, makaronu i ryżu. Może być również stosowany jako składnik koktajli, różnych napojów, puddingów, kremów, zup lub deserów. Nadaje się również do przygotowywania napojów mieszanych lub pysznych lodów, aromatyzowania kawy lub kakao.
14,22 zł
11,85 zł bez VAT