Menu
Pasta ze sfermentowanego sojowego chili Gochujang 200 g

Pálivé Vegan

Pasta ze sfermentowanego sojowego chili Gochujang 200 g

Ocena

Sfermentowana pasta z ostrej papryki, pakowana po 200 g. Pikantny dodatek dodający intensywnej ostrości i intensyfikujący smak. Czytaj więcej

Vypredané

10,26 zł

8,62 zł bez VAT

Dodaj do ulubionych

Musisz się najpierw zalogować

Watchdog

Musisz się najpierw zalogować

Numer magazynu: 407014

Producent:

Opis

Fermentowana koreańska pasta z czerwonej ostrej papryki Gochujang 200 g. Kraj pochodzenia Korea Południowa. W praktycznym zamykanym pojemniku z higienicznym zamknięciem.

Pasta z ostrej papryki ma wysoką zawartość suszonej czerwonej papryki, która dodaje potrawom koloru. Pasta ta jest używana jako baza do ostrych i pikantnych potraw. Doskonale nadaje się do ryżu, przyprawiania potraw, a także do przygotowywania pikantnych marynat do mięs.

Doskonała pasta do marynowania mięsa, w sosach, do grillowania, z mięsem, na ryżu... ale może być również świetna do gulaszu, segedyny i innych słowiańskich potraw. Pasta z ostrej papryki jest używana głównie jako przyprawa w kuchni koreańskiej - w zupach i gulaszach. Jest również kluczowym składnikiem różnych past i sosów. Gochujang / Kochujang to pyszny pikantny koreański składnik smakowy.

W Korei tradycyjnie produkowano go w procesie naturalnej fermentacji w glinianych słojach jangdokdae. Kochujang po raz pierwszy pojawił się w Korei pod koniec XVII wieku, po tym jak tradycja uprawy papryczek chili przybyła z Japonii w XVI wieku. W kronice Jungbo Sallim Geongje z 1765 roku wspomniano, że kochujang wytwarzano przez zmieszanie sproszkowanej papryczki chili i kleistego ryżu w proszku (ryżu do sushi), pasty wykonanej z soi, a następnie pozostawiono w glinianym garnku na słońcu przez długi czas. Ten tradycyjny przepis jest podobny do dzisiejszego przepisu na przygotowanie tego sosu.

Kochujang zawiera białko, tłuszcz, witaminę B2, witaminę C i karoten. Składniki zawierające ostrą paprykę sprzyjają utracie tłuszczu i wspomagają odchudzanie.

Kochujang jest używany do przygotowywania tradycyjnych potraw Bibimbap i Teokbokki, dzięki czemu potrawy są ostrzejsze i słodsze w tym samym czasie.

Zaloguj się

Zapomniane hasło

Preferencje dotyczące prywatności

Używamy plików cookie, aby usprawnić Państwa wizytę na tej stronie, analizować jej wydajność i gromadzić dane na temat jej użytkowania. W tym celu możemy korzystać z narzędzi i usług stron trzecich, a zebrane dane mogą być przekazywane partnerom w UE, USA lub innych krajach. Klikając „Akceptuj wszystkie pliki cookie", wyrażają Państwo zgodę na takie przetwarzanie. Szczegółowe informacje można znaleźć poniżej lub zmienić swoje preferencje.

Oświadczenie o ochronie prywatności

Pokaż szczegóły
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Produkt został dodany do koszyka
Kontynuować zakupy Koszyk