Sos słodko-kwaśny Lee Kum Kee 240 g. Kraj pochodzenia Chiny.
Sos słodko-kwaśny pochodzi z prowincji Hunan w południowo-wschodnich Chinach. Tradycyjnie sos ten podaje się jako dip do dań mięsnych. Sos słodko-kwaśny Lee Kum Kee jest używany do klasycznych dań słodko-kwaśnych. Sos ten zawiera jeden z najsłynniejszych chińskich składników smakowych i jest bardzo popularny na całym świecie.
Ten słodko-kwaśny sos ma pyszny, łagodny smak, który jest idealny do grillowanego lub smażonego kurczaka, wieprzowiny, ryb lub ryżu. Świetnie sprawdza się również jako marynata, dodatek do dań z makaronu i ryżu, do smażenia lub jako przyprawa do zupy pomidorowej. Można go również używać jako dressingu do wiosennych sałatek lub do przyprawiania przystawek, takich jak bułki i rolady. Jest również idealny do gotowania potraw w woku. Zastosowania tego wspaniałego sosu są niemal nieograniczone.
13,56 zł
11,30 zł bez VAT