Ten produkt może być odpowiedni dla Twojej recepty: Makaron Udon z kurczakiem
Sos sojowy extra ciemny wytwarzany w procesie fermentacji na słońcu Pearl River Bridge Superior ciemny 500 ml. Kraj pochodzenia Chiny.
Sos sojowy Pearl River Bridge Superior Dark jest wytwarzany tradycyjną techniką fermentacji soi i mąki pszennej na słońcu przez co najmniej 100 dni. Jego specjalny czerwono-brązowy kolor i sojowy smak nadają potrawom wyjątkową złotą powłokę, która utrzymuje się przez długi czas i jest szczególnie odpowiednia do marynowania i panierowania potraw.
Sos sojowy to ciemnobrązowy sos o słonym smaku. Używa się go głównie do przyprawiania dań azjatyckich i serwowania sushi. Wytwarzany jest z ziaren soi, które poddawane są fermentacji przy użyciu specjalnej szlachetnej pleśni. Sos sojowy zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, dzięki czemu pomaga zapobiegać chorobom układu krążenia. Tylko dobrej jakości sosy sojowe są korzystne dla zdrowia. Nie należy przesadzać z sosem sojowym, ponieważ jest on bardzo słony i może przytłoczyć smak innych składników. Ponadto zalecamy dodawanie soli dopiero po spróbowaniu, ponieważ może się okazać, że dzięki sosowi sojowemu nie trzeba dodawać więcej soli do potraw. A bez spróbowania można po prostu przesolić potrawę.
18,25 zł
15,21 zł bez VAT