Ten produkt może być odpowiedni dla Twojej recepty: Makaron Udon z kurczakiem
Sos sojowy Sempio Jin S 930 ml. Kraj pochodzenia Korea Południowa.
Koreański sos sojowy nr 1. Ma naturalnie bogaty aromat. Dzięki ponad 300 różnym zapachom wytwarzanym w procesie fermentacji i wszystkim 5 produkowanym smakom, sos sojowy Sempio z pewnością doda aromatu i smaku każdej potrawie, do której zostanie dodany. Używając sosu sojowego zamiast zwykłej soli, można uzyskać taką samą intensywność smaku przy znacznie mniejszej ilości sodu, dzięki czemu potrawy są zdrowsze i smaczniejsze.
Sos sojowy to ciemnobrązowa, słona, azjatycka przyprawa wytwarzana z soi, pszenicy, soli i cukru w procesie fermentacji przez kultury grzybowe. Jest typowy dla kuchni azjatyckiej, ale jego zastosowanie jest obecnie powszechne również w kuchni zachodniej.
Jest szczególnie przydatny w daniach chińskich, gulaszach, sosach mięsnych i sałatkowych.