Syrop kukurydziany 700 ml. Kraj pochodzenia Korea Południowa.
Syrop kukurydziany jest używany w kuchni koreańskiej do pieczenia, duszenia, przyprawiania i grillowania. Dodaje nutę słodyczy i gładką konsystencję przypominającą glazurę. Jest półprzezroczysty, więc nie zmienia koloru oryginalnej potrawy. Używaj go do przyprawiania mięs, takich jak bulgogi lub żeberka, a także kimchi lub pasty z czerwonej papryki. Idealnie nadaje się również do przygotowywania przekąsek, takich jak Mattang, Tteokbokki i pieczenia, a także tradycyjnych słodyczy, takich jak Gangjeong i koreańskie słodycze.
Jest to czysto naturalny produkt, który dzięki neutralnemu smakowi nadaje się jako słodzik do prawie każdej potrawy. Może być również stosowany do słodzenia gorącej herbaty lub kawy, a także schłodzonych letnich napojów. Zaletą syropu kukurydzianego jest jego uniwersalne zastosowanie. Stanowi zdrowszą alternatywę dla miodu czy cukru. Nadaje się do wszystkich posiłków i potraw, w których chcemy dodać słodyczy. Nie zakwasza żołądka.
15,34 zł
12,79 zł bez VAT