Sosy i pasty curry
Curry jest podstawowym składnikiem wielu dań kuchni azjatyckiej i indyjskiej. Przyprawy curry są wytwarzane poprzez mieszanie różnych przypraw i ziół, takich jak kurkuma, kolendra, kminek, imbir i inne.
Pasty curry są zwykle wytwarzane poprzez mieszanie przypraw i ziół z innymi składnikami, takimi jak cebula, czosnek, pomidory, jogurt, mleko kokosowe itp. Składniki te są następnie gotowane i mieszane, aż do uzyskania gęstej pasty.
W zależności od przepisu i regionu, pasty curry mogą być łagodne lub bardzo ostre i pikantne. Używane są jako podstawowa przyprawa w wielu azjatyckich potrawach, takich jak zupy, dania mięsne i warzywne. Pasty curry są bogate w składniki odżywcze i przeciwutleniacze, a także mogą mieć działanie przeciwzapalne, głównie ze względu na zawartość kurkuminy, która jest głównym składnikiem kurkumy.
-
Żółta pasta curry LOBO 400g
Pasta curry żółta Lobo 400 g. Kraj pochodzenia Tajlandia.
Vypredané
19,81 zł
-
Złoty sos curry 220g S&B
Sos Golden Curry japońskiej marki S&B przeznaczony do przygotowywania curry. Łagodny
Vypredané
26,20 zł
-
Złoty Sos Curry średnio ostry 220g S&B
Sos Golden Curry japońskiej marki S&B przeznaczony do przygotowywania curry. Średnio ostry
Vypredané
26,20 zł